Srbija i Balkan

Svečlja: Srbija kidnapovala tri policajca na teritoriji "Kosova"

Nakon današnjeg hapšenja kosovskih specijalaca u opštini Raška, ministar unutrašnjih poslova tzv. Kosova na Tviteru optužio Srbiju da je "prekršila sve međunarodne pravne norme"
Svečlja: Srbija kidnapovala tri policajca na teritoriji "Kosova"Getty © Ferdi Limani

Pripadnici specijalnih jedinica srpske policije uhapsili su na teritoriji centralne Srbije do zuba naoružane specijalce tzv. Kosova, objavile su "Novosti".

Sva tri uhapšena bili su naoružani automatskim oružjem i u punoj ratnoj opremi sa GPS uređajima, mapama i drugom opremom.

Tim povodom na društvenoj mreži Tviter oglasio se ministar unutrašnjih poslova tzv. Kosova Dželjalj Svečlja koji je napisao da je Srbija na teritoriji Kosova kidnapovala tri kosovska policajca.

"Srbija nastavlja da pravi probleme i da bude čuvar kriminalaca na Kosovu i u regionu. Njihove snage su ušle na našu teritoriju i kidnapovale tri policajca Republike Kosova, kršeći sve međunarodne pravne norme", napisao je on na Tviteru.

"Bez ikakve sumnje, naši policajci su bili stacionirani na teritoriji Republike Kosovo, na kontrolnom punktu, obavljajući svoje redovne dužnosti. Srbija i dalje ostaje uzročnik i čuvar zla u regionu i na Kosovu. Ne odustajemo pred kriminalcima i teroristima. Takvo ponašanje nas neće sprečiti da ojačamo suverenitet u zemlji. Srbija ponovo pokazuje svoje pravo lice, autokratske i agresivne države", dodao je on.

image