Srbija i Balkan

Vlada "Kosova" zabranila ulaz robe iz Srbije

Ova odluka usledila je nakon što su pripadnici specijalnih jedinica srpske policije uhapsili do zuba naoružane specijalce tzv. Kosova na teritoriji centralne Srbije
Vlada "Kosova" zabranila ulaz robe iz Srbije© Antonio Ahel/ATAImages

Vlada takozvanog Kosova odlučila je da robi iz Srbije neće biti dozvoljen ulazak na Kosovo, javlja prištinska "Koha".

Slične informacije prenosi i "Kljan Kosova", navodeći da je kosovska vlada zabranila ulazak srpskih proizvoda na teritoriju Kosova i da je odluka doneta i u Carini Kosova.

Ova odluka usledila je nakon što su pripadnici specijalnih jedinica srpske policije uhapsili do zuba naoružane specijalce tzv. Kosova na teritoriji centralne Srbije.

Kako "Novosti" saznaju, reč je o R. Z, B. S. i M. Š.

Osim oružja, kod njih je pronađena i oprema za osmatranje, radio veze, kao i mape.

Kako je nezvanično potvrđeno za RTS, brzom i efikasnom akcijom srpske policije uspešno je sprečen pokušaj policije tzv. Kosova da upadom na teritoriju centralne Srbije izvrše akciju koja po svim parametrima predstavlja teroristički akt u cilju dodatne destabilizacije i eskalacije sukoba uperen protiv Republike Srbije.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odbacio je tvrdnje prištinskih zvaničnika da su ovi policajci "kidnapovani" i naveo da su "ovi albanski teroristi uhapšeni pod punom ratnom opremom duboko na teritoriji centralne Srbije".

Istakao je da pripadnici "srpske policije nogom nisu kročili na teritoriju KiM i nisu prekršili Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, ni Vojno-tehnički sporazum, jer nisu prešli administrativnu liniju".

image