Srbija i Balkan

Vjosa Osmani: Kidnapovanje kosovskih policajca je agresija Srbije

Srbija nastavlja da deluje kao u prošlosti kada su njene "hegemonističke tendencije izazvale strašne zločine i mnoge žrtve", istakla je predsednica tzv. Kosova
Vjosa Osmani: Kidnapovanje kosovskih policajca je agresija Srbije© Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

Predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani rekla je danas da je "kidnapovanje" trojice policajaca na teritoriji "Kosova" "agresija Srbije" i zatražila da policajci "odmah budu pušteni bez ikakvih uslova".

"Ovaj čin još jednom dokazuje da Srbiju ne zanimaju mir i stabilnost u regionu, već destabilizacija Kosova i celog regiona", napisala je ona na svom nalogu na Fejsbuku.

Dodala je da današnji čin dokazuje da Srbija nastavlja da deluje kao u prošlosti kada su njene "hegemonističke tendencije izazvale strašne zločine i mnoge žrtve".

Osmanijeva je naglasila da je Kosovska policija pokazala posvećenost i odlučnost da održava red i zakon za sve građane bez razlike.

"Takav čin zahteva snažnu reakciju i jedinstveno delovanje međunarodne zajednice protiv sklonosti Srbije da destabilizuje region", istakla je ona i dodala da kosovske institucije neće odustati od svoje posvećenosti vladavini prava, dugoročnom miru i stabilnosti.

image