Srbija i Balkan

Još jedan skandal ministra privrede: Basta pozvao članove Vlade da se pridruže protestima

Rade Basta tvrdi da bi uvođenjem sankcija Rusiji Srbija bila na racionalnoj strani, posebno kada govorimo o ekonomiji
Još jedan skandal ministra privrede: Basta pozvao članove Vlade da se pridruže protestima© FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO PRIVREDE/ZORAN VUJASINOVIĆ/ bs

Srpski ministar privrede Rade Basta, koji se "proslavio" izjavom da "naša zemlja već plaća visoku cenu neuvođenja sankcija protiv Rusije i da to postaje neodrživo", te pozvao na uvođenje istih, sada poziva sve članove Vlade Srbije na ulicu da se pridruže protestima "Srbija protiv nasilja".

"Razumem i osećam isto nezadovoljstvo kao i građani. Smatram da su i ostali članovi Vlade Srbije morali da budu na ulici sa građanima zbog tragedije koja nas je sve zadesila, ali svako donosi svoje odluke", rekao je on u razgovoru za list "Danas", ali i istakao da je Srbiji potrebno jedinstvo, a ne dalje produbljivanje sukoba i kopanje rovova, te da veruje da je moguć razgovor između vlasti i opozicije oko suštinskih pitanja.

Upitan da prokomentariše izjave o uvođenju sankcija Rusiji, čime štrči od zvanične državne politike, odgovorio je da borba za evropski put Srbije, prosperitet i bolji život građana nema alternativu.

"Srbija poštuje emotivni odnos prema Ruskoj Federaciji i njenim građanima, ali na emocijama ne treba graditi politiku. Kada bi vaš brat izvršio neki zločin, da li biste ga racionalno podržavali? Uvođenjem sankcija Srbija bi bila na racionalnoj strani, posebno kada govorimo o ekonomiji, što je i moj fokus", istakao je Basta.

Takođe, negirao je da je NATO lobista i američki čovek.

image