Srbija i Balkan

Basta više neće biti ministar? Dragan Marković Palma: Ne možemo više da ga trpimo

Basta ponaša kao da igra za Zvezdu, a navija da pobedi Partizan, te da te njegove izjave više ne mogu da se tolerišu, rekao je predsednik Jedinstvene Srbije
Basta više neće biti ministar? Dragan Marković Palma: Ne možemo više da ga trpimo© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

Rade Basta sledeće nedelje mora da podnese ostavku na mesto ministra privrede u Vladi Srbije ili će biti smenjen, rekao je Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije čiji je Basta član.

Marković je, govoreći o izjavi Baste da bi ministri trebalo da budu na protestima, rekao da se Basta ponaša kao da igra za Zvezdu, a navija da pobedi Partizan, te da te njegove izjave više ne mogu da se tolerišu.

"Ja sam se sinoć čuo sa mojim koalicionim partnerom, predsednikom SPS-a Ivicom Dačićem i rekli smo da to više ne možemo da slušamo i da trpimo, jer je Rade Basta na mesto ministra privrede predložen sa liste SPS – Jedinstvena Srbija – Zeleni Srbije. U Vladi Srbije treba da postoji demokratija i različita mišljenja, ali ne oko nacionalnih i državnih pitanja i tu je tačka. On je moja ružna prošlost. Videćete šta će se desiti sledeće nedelje", poručio je Marković.

Marković je za televiziju Pink kazao da se ogradio od Bastine izjave da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji, uz reči da to nije stav ni Jedinstvene Srbije ni SPS.

image