Rafali odzvanjaju Suboticom: Još jedan obračun migranata?

Pucnjava se dogodila u Makovoj šumi gde su se i ranije sukobljavale izbegličke grupe

Trojica migranata ranjena su u vatrenom obračunu dve migrantske grupe koji se dogodio oko 14 časova na periferiji Subotice, potvrđeno je RTS-u u Policijskoj upravi u Subotici.

Rafalna pucnjava se, naime, dogodila u Makovoj šumi, mestu na kojem je i ranije dolazilo do obračuna migrantskih grupa.

Dve osobe sa prostrelnim ranama grudi i stomaka primljene su u subotičku bolnicu i dežurni lekari su im pružili neophodnu medicinsku pomoć, dok treća povređena osoba još uvek nije stigla do bolnice, saznaje RTS.

Uznemireni građani na društvenim mrežama obaveštavaju sugrađane da se u gradu čuju rafali i da pripaze i ne izlaze iz kuća.

Mediji navode da su migranti avganistanskog porekla.

Pre oko godinu dana na istom mestu se dogodio krvavi obračun u kojem je jedna osoba nastradala, a povređeno njih šesnaestoro.

Načelnik Severnobačkog okruga Bojan Šoralov ocenio je da su do velikog revolta krijumčarskih grupa i vatrenog obračuna dovele intenzivirane akcije nadležnih organa na kontroli neregularnih migranata.

"Nastaviće se sa preduzimanjem svih potrebnih mera i radnji u cilju onemogućavanja boravka i prelaska iregularnih migranata u graničnom pojasu područja grada Subotice, kao i uklanjanja svih eventualno do sad podignutih naformalnih kampova", naveo je on na Fejsbuku.