Basta formirao pokret Evropski put: Izlazim na sve predstojeće izbore

Pokret Evropski put zalaže se za ubrzanje pridruživanja Srbije EU i sprovođenje neophodnih reformi, poručio je ministar privrede Rade Basta

Ministar privrede Rade Basta saopštio je da je formirao pokret Evropski put (PEP) i da će izaći na sve predstojeće izbore.

On je na Tviteru naveo da je danas registrovao pokret, koji će uskoro prerasti u stranku i dodao da će izaći na izbore na svim nivoima.

Basta je delimično nagovestio i vrednosti na kojima se temelji novoformirani pokret, napisavši da "Srbija zbog svog položaja i vrednosti koje baštini pripada zapadnom svetu", te da je prirodno mesto Srbije članstvo u Evropskoj uniji.

"Pokret Evropski put zalaže se za ubrzanje pridruživanja Srbije EU i sprovođenje neophodnih reformi. Prioritet je očuvanje mira i stabilnosti, unapređivanje demokratije, poštovanje ljudskih i manjinskih prava i uvažavanje dostojanstva i jednakosti", naveo je u objavi. 

On je istakao i da je od velikog značaja nastavak razvoja Srbije "kako bi se svim građankama i građanima naše države obezbedili što bolji uslovi za život" i dodao da je budućnost Srbije u Evropskoj uniji.

"Zato ću u narednom periodu izaći na sve izbore koji budu raspisani. Jer nema nazad! Srbija pobeđuje! Živela Srbija", poručio je Basta. 

Ranije danas, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma podsetio je da je Basti dat rok da podnese ostavku na sve funkcije na koje ga je predložila Jedinstvena Srbija, što uključuje i funkciju ministra za privredu u Vladi Srbije.

"Razlog za smenu u stranci i zahtev za smenu u Vladi Srbije je sledeći: Izjave Radeta Baste da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji i da svi ministri u Vladi Srbije treba da se pridruže protestima u Beogradu su dijametralno suprotne programu Jedinstvene Srbije i državnoj i nacionalnoj politici koju sprovodi Vlada Srbije", navodi se u saopštenju Jedinstvene Srbije.