Uhapšen Srbin na KiM zbog navodnih ratnih zločina: Narod održao protest u Gračanici (VIDEO)

Porodica uhapšenog kaže da su policajci bili brutalni prilikom hapšenja

Policija takozvanog Kosova uhapsila je Srbina Dragišu Milenkovića , starog 51 godinu, iz okoline Gračanice pod optužbom za navodne ratne zločine, saznaje RT Balkan.

Više od 30 pripadnika specijalaca odeljenja za specijalne operacije tzv. kosovske policije su već oko deset sati ujutro stigli u selo i blokirali kraj, posebno oko kuće uhapšenog.

Kako saznajemo, porodici uhapšenog Srbina rečeno je da Milenkovića hapse zbog navodnog ratnog zločina nad Albancima. Rečeno im je i da je Dragiša, navodno, maltretirao neke Albance dok je radio kao čuvar u zatvoru u Lipljanu.

Meštani nisu znali šta se dešava, a već iza podneva uhapsili su i odveli Milenkovića.

Trenutno, specijalci su se povukli iz sela, a oko kuće uhapšenog Srbina okupljaju se rođaci i prijatelji.

Supruga uhapšenog, Jadranka Milenković, je prebačena u Dom zdravlja Gračanica, gde je zadržana zbog povišenog pritiska, tahikardije i povišenog šećera.

Ona je izjavila da su policijski inspektori tokom hapšenjena njenog supruga rekli da se on sumnjiči za ratni zločina nad Albancima, koje je navodno maltretirao dok je radio kao čuvar u zatvoru u Lipljanu.

Nije želela da daje detaljnije izjave za medije, ali je okupljenim novinarima prenela i reči inspektora i da će Milenković, ukoliko se dokaže nevinost, biti oslobođen.

Kako saznajemo, uhapšeni jeste pre rata radio kao čuvar u zatvoru u Lipljanu, ali se njegovo ime nije pojavljivalo na spiskovima osumnjičenih za ratne zločine, koje je svojevremeno Priština obelodanjivala.

Meštani kažu da je Dragiša Milenković miran i porodičan čovek, i ne veruju da je on mogao nešto da uradi suprotno zakonu.

"Da je kriv sigurno ne bi živeo u svom selu", rekli su nam okupljeni meštani.

Neki od ljudi koji su bili na licu mesta tokom hapšenja novinarima su ispričali da su specijalci pitali Milenkovića "da li mu sin služi vojsku Srbije". 

Tokom hapšenja specijalci su napravili premetačinu u kući, tražeći nekakvo oružje.

Supruga uhapšenog rekla je da su specijalci odneli dokumentaciju od nje i dece.

Uhapšeni Milenković, inače je otac troje dece.

Povodom hapšenja Milenkovića organizuje se protestni skup u Gračanici u 14 časova.

Kancelarija za KiM: Kurti svoj teror sa severa želi da proširi i južno od Ibra

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je hapšenje još jednog Srbina na prostoru KiM, ovoga puta u Gračanici, brutalna demonstracija sile i nepravde od strane antisrpskog režima Aljbina Kurtija u Prištini koji svoj teror i tenzije sa severa sada želi da proširi i južno od Ibra.

"Dragiša Milenković iz Kišnice, nadomak Gračanice, uhapšen je u sklopu Kurtijevog plana odmazde nad Srbima, kojima iz dana u dan zagorčava život ne bi li ih naterao da napuste svoja vekovna ognjišta", navode iz Kancelarije za KiM.

Ističu da je Milenković uzoran otac, suprug i sin, a odveden je iz porodičnog doma naočigled supruge kojoj je zbog toga pozlilo.

"Ima troje dece i kako svedoče njegove komšije nikada zemlju na kojoj živi nije prodao. Kancelarija za KiM odmah će uhapšenom Srbinu obezbediti advokata i svaki drugi vid podrške kako bi dokazao svoju nevinost i kako bi antisrpski potezi Kurtija bili razobličeni", dodaje se u saopštenju.