Borelj traži hitan sastanak u Briselu: Pozvao Vučića i Kurtija

Aljbin Kurti potvrdio je da će posle posete Rimu, učestvovati na sastanku na koji je pozvao visoki predstavnik EU Žozep Borelj

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj naveo je da je pozvao je Vučića i Kurtija na hitne sastanke u Briselu radi pronalaženja izlaza iz sadašnje krize

"Potrebna nam je hitna deeskalacija i novi izbori na severu uz učešće kosovskih Srba. Ovo je najvažnije za region i EU", naveo je Borelj na Tviteru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros da će otići na sastanak u Briselu koji je zakazao šef evropske diplomatije Žozep Borelj.

"Neću razgovarati sa Kurtijem, jer razgovor sa njim nema smisla. Rekao sam da sa njim ne može da se vodi razgovor", kazao je Vučić.

On je dodao da "mi Srbi nemamo nikakav problem da razgovaramo sa bilo kim".

"Ja ću danas otići da razgovaram sa Boreljom, sa Kurtijem nemam šta da razgovaram", poručio je Vučić.

Aljbin Kurti potvrdio je da će posle posete Rimu, učestvovati na sastanku na koji je pozvao visoki predstavnik EU Žozep Borelj i da će na njemu insistirati na hitnom oslobađanju trojice uhapšenih kosovskih policajaca, kao i deedkalaciji i normalizaciji odnosa.

"Odredio sam svoju maršutu i sutra iz Rima idem u Brisel, potvrđujući svoje učešće na sastanku na visokom nivou za dijalog koji je sazvao visoki predstavnik Borelj. Insistiraću na hitnom i bezuslovnom oslobađanju trojice policajca koje Srbija drži kao taoce, deeskalaciji i normalizaciji odnosa", napisao je Kurti na Tviteru.