Dodik ugostio Viktora Orbana: Hvala na poštovanju Republike Srpske (FOTO)

Premijer Republike Srpske Radovan Višković i mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto potpisali su u Banjaluci Zajedničku izjavu o saradnji RS i Vlade Mađarske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je sa članovima porodice, saradnicima i prijateljima ugostio premijera Mađarske Viktora Orbana, koji je juče sa delegacijom doputovao u Republiku Srpsku.

"Na druženju sam mu zahvalio na poštovanju koje je svojom posetom ukazao Republici Srpskoj", napisao je Dodik na Tviteru.

Premijer Mađarske Viktor Orban juče je sa delegacijom doputovao u Banjaluku, gde su premijer Republike Srpske Radovan Višković i mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto potpisali Zajedničku izjavu o saradnji Srpske i Vlade Mađarske u kojoj dve strane potvrđuju nameru da ojačaju uzajamno korisnu saradnju institucija i privrednih subjekata.

Tokom jučerašnjeg popodneva Orban je sa domaćinima i saradnicima prošetao Banjalukom, a u čast njegovog dolaska Banski dvor je sinoć bio osvetljen u bojama mađarske zastave.