Načelnik Generalštaba Srbije: Od Kfora tražimo hitne mere, ako dobijemo naređenje reagovaćemo

Želim da vas obavestim da je srpski narod na Kosovu i Metohiji izložen strašnom pogromu od strane prištinskog režima Aljbina Kurtija, poručio je Mojsilović

Vojska Srbije, u skladu sa Ustavom Republike Srbije i Poveljom UN, ukoliko dobije naređenje od vrhovnog komandanta, sve svoje zadatke izvršiće u potpunosti, rekao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

Mojsilović je u svom obraćanju javnosti povodom situacije na severu KiM rekao da je obavestio komandanta Kfora da Vojska Srbije sa velikom zebnjom prati događaje i zahteva preduzimanje hitnih mera u zaštiti srpskog naroda i prava na njegov ostanak.

"Ovo je naša molba celom Kforu i drugim međunarodnim bezbednosnim institucijama na KiM. Vojska Srbije ispunjava sve svoje obaveze koje proizilaze iz Rezolucije 1244, Vojnotehničkog sporazuma i svih privremenih procedura za rad i režim rada duž administrativne linije, ali je danas jasno da međunarodna zajednica ne ispunjava svoje", rekao je Mojsilović.

Kako napominje, Srbi su svakodnevna meta Aljbina Kurtija. Njihov jedini greh je što imaju srpska imena i ne žele da napuste svoja ognjišta.

Podsetimo, samo dan nakon što je visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj iz Brisela poručio da su arbitrarna hapšenja Srba na KiM nedopustiva, što je prethodno poručio i KFOR, Aljbin Kurti se oglušio o takav stav i nastavio da hapsi Srbe.