Šapić: Moramo da čuvamo tradicionalnu porodicu, termini "mama" i "tata" najlepši na svetu

Termini "mama" i "tata" su dva najlepša termina na svetu, poručio je gradonačelnik Beograda

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić poručio je danas da je važno da svaki pojedinac radi na tome da se tradicionalna porodica sačuva, te da bude što funkcionalnija i zdravija.

Šapić se danas susreo sa patrijarhom srpskim Porfirijem u centru prestonice, tokom održavanja manifestacije "Beogradski dani porodice". 

"Ovde smo sa svojim Beograđanima i svima onima koji su došli u prestonicu da pokažemo na jedan važan način za naše društvo da porodica jeste nukleus svega, da od porodice sve potiče i da u vremenima kada je izuzetno teško zbog načina života sačuvati tradicionalnu porodicu moramo to da činimo", poručio je Šapić novinarima.

Naveo je da će na manifestaciji, koja će trajati dva dana, biti održani različiti sportski programi, kulturno-umetničke, kao i pozorišne manifestacije, a pripremljeni su i sadržaji za decu.

"Zaista smo se potrudili da u ova dva dana ima puno sadržaja i za svakoga po nešto. Još jednom pozivam sve da dođu i Beograđane i one koji borave ova dva dana u prestonici da se zajedno sa nama lepo provedu, da uživaju u onome što smo za njih pripremili, a siguran sam da će, kako godine budu prolazile ova manifestacija dobiti svoj jasniji oblik", rekao je Šapić.

Dodao je da svaki pojedinac mora da čuva ono što je najvrednije-porodicu, dodajući da su termini "mama i tata" dva najlepša termina na svetu.

Gradonačelnik je rekao i da su sa nama i oni koji su prošle nedelje u okviru kolektivnog venčanja ozvaničili svoju ljubav, oželeo im sreću u braku i prinove i dodao da je i ova simbolika važna jer su ljudi zajedno sa nama i formalno postali porodica. 

"Čuvajmo jedni druge, čuvajmo svoje prijatelje, svoju porodicu i svoju decu jer živimo u vremenu u kojem, tek kad nam se nažalost dese neke nesrećne stvari, počnemo da se pitamo da li znamo uopšte šta neko ko živi pored nas misli i oseća. Neka su nam svima srećni 'Beogradskio dani porodice' za koje verujem da će još dugo godina da se obeležavaju i da bude sve masovniji", rekao je prvi čovek prestonice.

Gradonačelnik Beograda je podsetio da je pre nekoliko meseci zajedno sa patrijarhom najavio manifestaciju.

Nakon svečanog otvaranja manifestacije gradonačelnik Šapić je obišao tematske zone koje se prostiru od Terazijske česme do Kalemegdana gde je zajedno sa građanima i posetiocima mogao da pogleda programe koji su pripremljeni za sve generacije.

Događaju su prisustvovali ministarka zdravlja Danica Grujičić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, gradski menadžer Miroslav Čučković, savetnik gradonačelnika za čuvanje kulturno-istorijske baštine i negovanje tradicije Grada Beograda Ratko Dmitrović, potpredsednik Narodne Skupštine Radovan tvrdišić, gradski sekretari, članovi Gradskog veća, javne ličnosti i mnogobrojni građani.