Završen osmi protest "Srbija protiv nasilja", okupljanja održana u više gradova u Srbiji

Protesti su organizovani u više gradova u Srbiji i to u Šapcu, Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Pirotu, Leskovcu, Vranju.

Osmi protest "Srbija protiv nasilja" u organizaciji opozicije završen je večeras oko 21 čas na Autokomandi, a saobraćaj na međunarodnom putnom pravcu je uspostavljen, objavio je Tanjug.

Jedna grupa je prvo blokirala Bulevar oslobođenja, a druga autoput E 75 koji prolazi ispod nadvožnjaka na Autokomandi, posle čega su se spojile i zajedno nastavile blokadu.

Saobraćaj je prethodno uspostavljen na Trgu Nikole Pašića i okolnim ulicama, kod Skupštine Srbije, kao i u ulici Kneza Miloša i Nemanjinoj kojima su učesnici protesta prošetali.

Protest organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno-levi front, stranka Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.

Na protest su došli predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, šef poslaničke grupe Zeleno-levi klub Radomir Lazović i njegov stranački kolega Dobrica Veselinović, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

Organizatori protesta traže oduzimanje nacionalnih frekvencija "TV Pink" i "TV Hepi", smenu članova REM-a, gašenje štampanih medija koji krše novinarski kodeks, smenu rukovodstva RTS-a, smenu ministra policije Bratislava Gašića i šefa BIA Aleksandra Vulina.

Protesti su organizovani u više gradova u Srbiji i to u Šapcu, Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Pirotu, Leskovcu, Vranju.

Prvi protest "Srbija protiv nasilja" održan je 8. maja, a 12. maja građani su na drugom protestu blokirali most Gazela na dva sata.