Vučić pozvan da poseti Saudijsku Arabiju

Predsednik Srbije dobio je poziv kralja Salmana uoči 10. godišnjice od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je poziv da poseti Saudijsku Arabiju, buduću članicu BRIKS-a.

Vučić je o važnoj i velikoj stvari za Srbiju izvestio javnost i to uoči 10. godišnjice od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje.

"Uveren sam da će intenziviranje političkog dijaloga i ekonomske saradnje između Srbije i Saudijske Arabije pružiti snažan doprinos i poseban podstrek sveukupnom razvoju naših odnosa", poručio je šef države.

Vučić je na Instagram profilu "budućnostsrbijeav" dodao da je informisao ambasadora Al-Ahmadija o razvoju događaja na Kosovu i Metohiji, kao i o celokupnoj situaciji u regionu.

"Istakao sam da je za Srbiju od ključnog interesa očuvanje mira i stabilnosti, kao i dalji razvoj regionalne saradnje preko inicijativa poput Otvorenog Balkana. Saglasili smo se da je jačanje odnosa među državama regiona pravi put za opšti napredak i stabilnost, kao i da saradnja naše dve zemlje ima veliki potencijal, pogotovo u oblastima poljoprivrede, energetike, turizma i IKT".

Vučić je iskoristio priliku da ponovi poziv kralju Salmanu bin Abdulazizu al Saudu da poseti Srbiju, "siguran da će njegov dolazak doprineti boljem razumevanju prilika i većem stepenu podrške našoj zemlji na međunarodnoj sceni".

BRIKS je alternativa grupi G7, skupu najrazvijenijih zemalja, Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južne Afrike, koje ukupno imaju više od 3,2 milijarde stanovnika, što je oko 40 odsto svetskog stanovništva koje je dostiglo osam milijardi ljudi.