Srbija i Balkan

Kosovska policija maltretirala Danila, Vučić: Malo je hrabriji od Kurtija

Sin predsednika Srbije danas je, kako Aleksandar Vučić kaže, tri puta pretresan, a prema RTV Dukađini, kosovska policija naterala ga je da skine majicu "Predaja nije opcija"
Kosovska policija maltretirala Danila, Vučić: Malo je hrabriji od Kurtija© TANJUG/ DOPISNIK KIM

Sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Danilo, na Vidovdan je posetio Gračanicu gde je prisustvovao liturgiji, ali se, prilikom boravka u južnoj srpskoj pokrajini našao na meti Kurtijevih policijskih snaga.

Predsednik kaže da su automobil kojim je njegov sin išao u Gračanicu tri puta pretresali.

"Čestitam Kurtiju na hrabrosti. Nije toliko hrabar u mom društvu, ali samo neka nastavi. Nije Danilo mali, malo je hrabriji od Kurtija. On je kroz sred Prištine prošao sa majicom 'Predaja nije opcija' i otišao na liturgiju u Gračanicu, da se pomoli", rekao je danas predsednik na obeležavanju završetka izgradnje obilaznice oko Beograda.

Danilo Vučić, je, naime, prošetao je u majici sa natpisom "Predaja nije opcija", a zbog toga ga je, kako prenosi RTV "Dukađini", zaustavila kosovska policija, nateravši ga da se skine zbog navodne "provokativne poruke".

Ova televizija objavila je i snimak na kome se, kako tvrde, vide pripadnici policije kako zaustavljaju sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Nakon svečanosti koja je održana u Gračanici, RTV Dukađini je dostavila snimak na kojem se vidi da je kosovska policija zaustavila automobil u kome se nalazio sin predsednika Srbije kako bi mu skinula majicu sa antikosovskim natpisima", navodi se na sajtu RTV Dukađini.

Televizija N1 podseća i da je predsednik Srbije rekao da je njegovog sina Danila policija danas tri puta zaustavljala i pretresala u Gračanici.

Mlađi Vučić viđen je kako na Kosovu i Metohiji pozdravlja ostale Srbe koji obeležavaju praznik posvećen knezu Lazaru i kosovskim stradalnicima, ali i svim poginulim za slobodu i veru u svim ratovima kroz vekove.

Patrijarh Porfirije danas je u manastiru Gračanica služi svetu arhijerejsku liturgiju i parastos za poginule ratnike.

Prisutno je nekoliko stotina vernika iz KiM, Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

image