Kosovska policija maltretirala Danila, Vučić: Malo je hrabriji od Kurtija

Sin predsednika Srbije danas je, kako Aleksandar Vučić kaže, tri puta pretresan, a prema RTV Dukađini, kosovska policija naterala ga je da skine majicu "Predaja nije opcija"

Sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Danilo, na Vidovdan je posetio Gračanicu gde je prisustvovao liturgiji, ali se, prilikom boravka u južnoj srpskoj pokrajini našao na meti Kurtijevih policijskih snaga.

Predsednik kaže da su automobil kojim je njegov sin išao u Gračanicu tri puta pretresali.

"Čestitam Kurtiju na hrabrosti. Nije toliko hrabar u mom društvu, ali samo neka nastavi. Nije Danilo mali, malo je hrabriji od Kurtija. On je kroz sred Prištine prošao sa majicom 'Predaja nije opcija' i otišao na liturgiju u Gračanicu, da se pomoli", rekao je danas predsednik na obeležavanju završetka izgradnje obilaznice oko Beograda.

Danilo Vučić, je, naime, prošetao je u majici sa natpisom "Predaja nije opcija", a zbog toga ga je, kako prenosi RTV "Dukađini", zaustavila kosovska policija, nateravši ga da se skine zbog navodne "provokativne poruke".

Ova televizija objavila je i snimak na kome se, kako tvrde, vide pripadnici policije kako zaustavljaju sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Nakon svečanosti koja je održana u Gračanici, RTV Dukađini je dostavila snimak na kojem se vidi da je kosovska policija zaustavila automobil u kome se nalazio sin predsednika Srbije kako bi mu skinula majicu sa antikosovskim natpisima", navodi se na sajtu RTV Dukađini.

Televizija N1 podseća i da je predsednik Srbije rekao da je njegovog sina Danila policija danas tri puta zaustavljala i pretresala u Gračanici.

Mlađi Vučić viđen je kako na Kosovu i Metohiji pozdravlja ostale Srbe koji obeležavaju praznik posvećen knezu Lazaru i kosovskim stradalnicima, ali i svim poginulim za slobodu i veru u svim ratovima kroz vekove.

Patrijarh Porfirije danas je u manastiru Gračanica služi svetu arhijerejsku liturgiju i parastos za poginule ratnike.

Prisutno je nekoliko stotina vernika iz KiM, Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.