Srbija i Balkan

Vučević: Pritisci oko KiM biće sve veći, borićemo se da održimo nezavisnu politiku

"Mnogo para i moći biće uloženo da se izvrši destabilizacija Srbije i to neće biti uvek vidljivo, rekao je Ministar odbrane i novi lider SNS-a
Vučević: Pritisci oko KiM biće sve veći, borićemo se da održimo nezavisnu politiku© TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Ministar odbrane i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je danas da će pritisci na Srbiju biti sve veći, pogotovo po pitanju Kosova i Metohije i regiona, kao i da će biti pokušaja da se Beogradu ne dozvoli da vodi svoju politiku.

On je na skupu SNS-a kojim je obeležen Vidovdan istakao da je okupljanje povod da se vidi kakva će Srbija biti danas i kakva će biti sutra, kao i da će ta stranka da se zalaže da Srbija sačuva svoju nezavisnost i da nastavi ekonomski da napreduje.

"Mnogo novca i moći biće uloženo da se izvrši destabilizacija Srbije, neće biti uvek vidljivo, kao pritisci po pitanju KiM, ili revizije Dejtonskog sporazuma, prosto uslovljavanje Srbije da ne misli svojom glavom, nego da joj neko drugi govori šta da radi. Mi kao stranka moramo da budemo sposobni i istrajni da prepoznamo te signale", dodao je novi lider SNS-a.

Istakao je da veruje u politiku SNS i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da je zajednički cilj da poštujemo druge, ali i da štitimo svoju nezavisnost.

Vučević je poručio da SNS šalje snažnu podršku srpskom narodu na severu KiM, ne samo na Vidovdan, već svaki dan i da je sa njima.

"Šaljemo podršku uhapšenima u terorističkim akcijama, da smo uz njih i da neće biti nikakve izdaje, da će SNS podržati predsednika u naporima da zaštiti Srbe na KiM, da čuvamo sve Srbe, da gradimo puteve i pruge, škole, bolnice, jačamo vojsku i policiju, ulažemo u zdravstvo, kulturu i sport. Da ne izgubimo trku u želji za tim, da ne izgubimo pravo na budućnost, a istovremeno da sačuvamo nacionalne interese", poručio je Vučević.

image