Srbija i Balkan

Vesić: Šteta od blokade auto-puta veća od četiri miliona evra

Ministar je istakao da bi, ukoliko bi došlo do blokade auto-puta u Švajcarskoj ili Francuskoj, policija intervenisala i učinila put prohodnim za nekoliko minuta
Vesić: Šteta od blokade auto-puta veća od četiri miliona evra© FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da je blokada auto-puta tokom protesta "Srbija protiv nasilja" u organizaciji dela opozicije napravila štetu budžetu Srbije oko 50 miliona dinara, ili nešto više od četiri miliona evra, što je vrednost izgradnje dva vrtića.

"Svako ima pravo da izražava svoj politički stav, ali nema pravo da blokira međunarodni put", izjavio je Vesić za Tanjug.

Ministar je istakao da bi, ukoliko bi došlo do blokade auto-puta u Švajcarskoj ili Francuskoj, policija intervenisala i učinila put prohodnim za nekoliko minuta.

"Međunarodni putevi su takvi da vi kao zemlja morate da garantujete da će biti prohodni. Kada stranci znaju da postoji mogućnost zastoja od nekoliko sati, oni izbegavaju prolazak kroz zemlju, a tada se gube i drugi prihodi koji se odnose na njihovu ostalu kupovinu u našoj zemlji", precizirao je Vesić i apelovao da oni koji protestuju ne blokiraju puteve.

U vezi s najavama blokade međunarodne pruge, istakao je da je sreća što se to nije dogodilo.

"Veliki je rizik blokirati prugu pod naponom, a vozu je potrebno mnogo vremena da se zaustavi. Ne mogu da verujem da postoji takva vrsta neozbiljnosti", izjavio je Vesić.

image