Srbija i Balkan

Višković traži smenu Bećirovića: Zaista mislim da je preterao

Ko je on da traži smenu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, upitao je premijer Republike Srpske Radovan Višković
Višković traži smenu Bećirovića: Zaista mislim da je preterao© FOTO TANJUG/ SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da traži smenu bošnjačkog člana Predsedništva BiH Denisa Bećirovića jer je tražio smenu predsednika RS Milorada Dodika.

"Tražim smenu Denisa Bećirovića i zaista mislim da je preterao. Pokrećem inicijativu da se smeni Bećirović. Ko je on da traži smenu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika", upitao je Višković na konferenciji za novinare, prenosi RTRS.

Višković je poručio da Bećirović nije ni birao Dodika pa, kako kaže, ne može ni da ga smeni.

Član predsedništva BiH Denis Bećirović izjavio je ranije tokom susreta sa šefom britanske diplomatije Džejmsom Kleverlijem u Londonu da BiH, ali i regionu preti opasnost od destabilizacije zbog opasnog, antidejtonskog delovanja organa Republike Srpske.

On je ocenio da se pokazala tačnom konstatacija da je politika entiteta RS primarno bezbednosni, a ne politički problem i poručio da bi predsednika Republike Srpske trebalo smeniti pre nego što izazove destabilizaciju zemlje i regiona, prenosi portal Klix.ba.

"Bolje je smeniti Dodika nego dozvoliti da njegova politika egzistencijalno ugrozi građane i narode Bosne i Hercegovine", rekao je Bećirović i istakao da je od izuzetne važnosti da Velika Britanija, kao svetska sila, čvrsto stane uz Bosnu i Hercegovinu i njene građane.

image