Kovačević: Prijava protiv mene ne ide u prilog tvrdnji da je CG slobodna zemlja

Predsednik Opštine Nikšić dodao je da ova odluka "potvrđuje sumnje da je tužilaštvo u sprezi sa antisrpskim i promafijaškim medijima"

Predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević izjavio je da prijava protiv njega ne ide u prilog tvrdnji da je Crna Gora slobodna zemlja, pošto je optužen za povredu ugleda Crne Gore zbog neprimerenog ponašanja prilikom intoniranja himne Crne Gore na jednom događaju u Nikšiću.

Kovačević je naveo da ova odluka "potvrđuje sumnje da je tužilaštvo u sprezi sa antisrpskim i promafijaškim medijima", preneo je portal RTCG.

Dodao je da je simptomatično da bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović još nije saslušan zbog navoda da je uzimao 300.000 evra sedmično od šverca cigareta.

"Ali zbog toga što se nekome nije svideo moj položaj tela ili ruku dok sam stajao ja sam procesuiran. Protiv mene je pokrenut postupak i to pokazuje u kakvom je stanju Crna Gora danas", ocenio je Kovačević.

Uprava policija Crne Gore saopštila je ranije danas da se u Kovačevićevim radnjama stiču elementi krivičnog dela povreda ugleda Crne Gore, pa će protiv njega biti podneta krivična prijava.

U saopštenju koje su prenele "Vijesti" dodaje se da je nikšićka policija upoznala nadležnog tužioca u vezi s video-zapisom intoniranja državne himne sa svečanosti obeležavanja 13 godina rada JU "Dnevnog centra za decu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić" na kojoj je prisustvovao Kovačević, i navodno držao ispružen srednji prst.

Predsednik Opštine Nikšić saslušan je u policiji, a za "Vijesti" je rekao da ni na koji način nije pokazao nepoštovanje himne Crne Gore i da je nameštao kaiš na satu u trenutku kada je snimljen.

Takođe, ocenio je i da je sve ovo pokušaj da se onemogući koaliciji Za budućnost Crne Gore da se na osnovu izbornih rezultata nađe u novoj vladi.