Poslanik tzv. Kosova: Akcijama na severu, Kurtijeva vlada prikriva neuspehe

Hajdar Bećaj je izneo kritike na račun kosovskih institucija zbog, kako navodi, nedostatka dostojanstvenog predstavljanja u međunarodnoj areni.

Prištinska diplomatija je neuspešna i nema strategiju, smatra poslanik DPK Hajdar Bećaj koji ističe i da je Vlada tzv. Kosova fokusirana na sever kako bi prikrila neuspehe u međunarodnoj i domaćoj areni.

Bećaj je, kako prenosi "Reporteri", izneo kritike na račun kosovskih institucija zbog, kako navodi, nedostatka dostojanstvenog predstavljanja u međunarodnoj areni.

Brine ga, kako objašnjava, "ležernost" predsednice Vjose Osmani i ministarke spoljnih poslova Donike Gervale, za koju navodi da je do sada radila samo na smenjivanju diplomata.

"Do sada nije bilo novih priznanja, nemamo čak ni obećanje da ćemo imati novo priznanje, nemamo uspeha u oblasti diplomatije i lobiranja za unapređenje Kosova", ljuti se Bećaj.

On podvlači i da "Kosovo" funkcioniše kao da je uklonilo diplomatiju iz svoje strategije.

"Akcijama  na severu populisti pokušavaju da prikriju druge promašaje, kako u međunarodnoj, tako i u domaćoj areni, jer imamo probleme sa ekonomskim razvojem, odlaskom mladih, nezaposlenošću", rekao je Bećaj.