Srbija i Balkan

U Beogradu deseti protest "Srbija protiv nasilja"

Učesnici protesta će od Skupštine prošetati do Takovske, a potom i Cvijićeve ulice, odakle će se uputiti ka Policijskoj upravi u Bulevaru despota Stefana u Beogradu
U Beogradu deseti protest "Srbija protiv nasilja"© Танјуг/Раде Прелић

Deseti protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji dela opozicije, počeo je oko 19.30 časova ispred Narodne skupštine, gde je blokiran saobraćaj.

Učesnici protesta će od Skupštine prošetati do Takovske, a potom i Cvijićeve ulice, odakle će se uputiti ka Policijskoj upravi u Bulevaru despota Stefana u Beogradu.

Na protest su došli šef poslaničke grupe Zeleno levi klub Radomir Lazović, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, kopredsednik stranke Zajedno Biljana Stojković, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, potpredsednik Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, političar Zoran Živković, piše Tanjug.

Organizatori su ranije najavili da će otići do Policijske uprave kako bi dali podršku inspektorima Slobodanu Milenkoviću i Dušanu Mitiću i svim, kako su rekli, časnim policajcima.

Proteste je juče podržala i izvestilac za "Kosovo" u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon.

"Podrška svima onima na ulicama Beograda i širom Srbije koji još jednom zahtevaju promenu vlasti, slobodu medija i jednak tretman za sve. Građani Srbije zaslužuju bolju, evropsku budućnost", poručila je Viola fon Kramon na Tviteru.

Kako se kolona bude kretala, tako će i saobraćaj u navedenim ulicama biti blokiran.

Organizatori protesta traže oduzimanje nacionalnih frekvencija TV Pink i TV Hepi, smenu članova REM-a, gašenje štampanih medija koji krše novinarski kodeks, smenu rukovodstva RTS-a, smenu ministra policije Bratislava Gašića i šefa BIA Aleksandra Vulina.

Okupljanja su počela i u Kraljevu i Kragujevcu, a najavljena su i u Novom Pazaru.

image