"Kosovska" policija upala u dvorište Pavlovića iz Beluće zbog šajkače deda Dimitrija

"Prolaze ovi policajci svaki dan, ali do sada nas nisu uznemiravali. Plašimo se da će se ovako nešto ponoviti, ali zaista ne mogu da verujem dokle ide to maltretiranje", izjavila je Dimitrijeva snaja

Pripadnici kosovske policije upali su danas naoružani u dvorište porodice Pavlović u selu Beluće u opštini Leposavić, sa zahtevom da 80-godišnji Dimitrije, koji je sedeo u dvorištu, skine šajkaču s glave, što je on odbio, rekla je za "Kosovo onlajn" njegova snaja Nadica Pavlović.

"Čula sam galamu i svekra Dimitrija kako viče. Krenula sam niz stepenice, kada sam naletala na dvojicu policajaca u punoj opremi. Bili su naoružani nekim kratkim puškama. Rekli su da ih je Dimitrije provocirao jer ih je pozdravio šajkačom kada su prolazili kolima. Tražili su da je skine", izjavila je Pavlovićeva koja se u trenutku incidenta nalazila u kući.

Objasnila je da budući da se njihova kuća nalazi pored puta, deda Dimitrije uvek pozdravlja kola koja prolaze. Kada je prolazila patrola od tri policajca u civilnim kolima bez obeležja, rešili su da upadnu u porodičnu kuću Pavlović zbog dedine šajkače.

"Počela sam da vičem na njih, rekla sam im da ću i ja sada svaki dan nositi šajkaču. Deda je bolestan, ne može da se smiri. Prolaze ovi policajci svaki dan, ali do sada nas nisu uznemiravali. Plašimo se da će se ovako nešto ponoviti, ali zaista ne mogu da verujem dokle ide to maltretiranje", zaključila je Pavlovićeva za "Kosovo onlajn".

Petković: Upad Kurtijevih specijalaca u dvorište Pavlovića dokaz terora i zuluma

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da su do zuba naoružani prištinski "specijalci" upali u dvorište porodice Pavlović u selu Beluće kod Leposavića, što je, kako je naveo, dokaz da su policijske snage Prištine na severu pokrajine na zadatku sprovođenja "terora i zuluma", a ne da bi se starale o miru i bezbednosti.

Petković je na Tviteru naveo da je ova operacija za cilj imala da se 80-godišnjem starcu skine šajkača, ali da su "otišli neobavljena zadatka jer su opasne komandose pobedili Dimitrije i njegova snaja".

"Dokaz da su policijske snage Prištine na severu KiM na zadatku sprovođenja terora i zuluma, a ne da bi se starale o miru i bezbednosti, jeste i upad do zuba naoružanih Kurtijevih 'specijalaca' u dvorište porodice Pavlović u selu Beluće kod Leposavića", dodao je Petković.

On je istakao da je teror "Kurtijevih falangista prevršio svaku meru" i poručio da zato nema deeskalacije dok se svi ne povuku sa severa KiM.