Srbija i Balkan

Vučić sa Bocan-Harčenkom: Srbija je u izuzetno teškoj situaciji, tražićemo sednicu SB UN (VIDEO)

Predsednik Srbije će se kasnije sastati i sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo
Vučić sa Bocan-Harčenkom: Srbija je u izuzetno teškoj situaciji, tražićemo sednicu SB UN (VIDEO)© Instagran/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom u Predsedništvu Srbije.

"Ambasadora Ruske Federacije Bocan-Harčenka obavestio sam o političkom, pravnom i fizičkom nasilju koje Priština primenjuje nad Srbima na KiM i rekao da se Srbija nalazi u izuzetno teškoj situaciji. Upravo zato, Republika Srbija zatražiće sednicu SB UN, kako bi obavestila celokupnu svetsku javnost o pokušajima ugrožavanja mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu", naveo je Vučić na Instagramu.

Nije zvanično najavljeno šta će biti tema razgovora, ali je očekivano da će razgovarati o situaciji na Kosovu i Metohiji, ali i o sankcijama koje je Vašington uveo šefu Bezbednosno-informativne agencije Aleksandru Vulinu.

Predsednik Srbije je najavio da će se se večeras obratiti javnosti sa više informacija o pravim razlozima za uvođenje sankcija Vulinu, ali je već napomenuo da su one uvedene zbog njegovog odnosa sa Rusijom,a ne zbog kriminala i korupcije, kako se navodi u zvaničnom saopštenju Amerike.

image