Srbija i Balkan

Rupe na kućama, popucale šoferšajbne, otpali krovovi: Stravične scene posle nevremena (FOTO, VIDEO)

Rušili su se krovovi, zaustavljen je bio saobraćaj, a oluja je obarala drveće
Rupe na kućama, popucale šoferšajbne, otpali krovovi: Stravične scene posle nevremena (FOTO, VIDEO)© FOTO TANJUG/ FOTO STA

Sever Srbije pogodila je sinoć jaka superćelijska oluja, praćena velikom gradom. Najteže su bili pogođeni Vrbas, Apatin, Sombor, Kula, Srpski Miletić, delovi Bačke Palanke.

Oluja je za sobom ostavila urušene kuće, paralizovane autoputeve, i dosta materijalne štete.

U Somboru je, kako je javio dopisnik RTS-a, padala kiša, uz grmljavinu i slab vetar, javlja dopisnik RTS-a.

Grad veličine manjeg oraha padao je u Apatinu desetak minuta, a materijalna šteta od grada zabeležena je i u Srpskom Miletiću kod Odžaka.

Građani su delili prizore zabeležene tokom nevremena pa je tako na Instagram profilu "192_rs" objavljen snimak nekoliko automobila na magistralnom putu kod Feketića, koji zbog jakog nevremena nisu mogli da se kreću.

U Bačkoj i Zrenjaninu rušili su se krovovi, a ništa bolje nije bilo ni u Temerinu kroz koji gotovo da nije moglo da se kreće budući da je oluja nanosila prašinu koja je smanjivala vidljivost.

Udari grada u Bačkom Gračacu bili su toliko jaki da su polomili branike i napravili brojna udubljenja na vozilima.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije ranije je izdao upozorenje na pljuskove sa grmljavinom na teritoriji severa Bačke i Banata.

Meteorolog RHMZ Slobodan Sovilj rekao je za RTS da je procenjeno da udari olujnog vetra mogu prelaziti 20 metara u sekundi ili 70 kilometara na sat u zoni najintenzivnijih pljuskova.

image