Srbija i Balkan

Kurti se opet hvali ilegalnim radnjama: "Vojska Kosova" jača za turske dronove i 80 odsto pripadnika

Prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija - jedine oružane snage u južnoj srpskoj pokrajini smeju biti pripadnici međunarodne mirovne misije
Kurti se opet hvali ilegalnim radnjama: "Vojska Kosova" jača za turske dronove i 80 odsto pripadnikawww.globallookpress.com © Petro Poroshenko/via Globallookpress.com

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti ponovo se hvali ilegalnim radnjama, jer je naveo da je "vojska Kosova" dobila bespilotne letelice TB-2, koje je kupila od Turske, kao i da su povećali broj "vojnika" za 80 odsto.

"U arsenal naše vojske dodali smo bespilotne letelice 'bajraktar ​​TB-2' koje smo kao vlada kupili od Turske. Za dve godine vladavine povećali smo broj vojnika za više od 80 odsto, a budžet za vojsku za više od 100 odsto. Kosovo je sada bezbednije nego ikad", poručuje Kurti.

Prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, jedine oružane snage u južnoj srpskoj pokrajini smeju biti pripadnici međunarodne mirovne misije, dok je strogo zabranjeno formiranje vojnih i paravojnih formacija.

Kurti dodaje da je sa komandantom "KBS-a", general-potpukovnikom Baškimom Jašarijem i ministrom odbrane Armendom Mehajem, čestitao oficirima koji su završili obuku o upotrebi dronova.

image