Srbija i Balkan

Mehaj: "Kosovo" treba da bude 33. članica NATO-a, borbeni duh nasledili smo od OVK

Ministar odbrane privremenih prištinskih institucija poručio je da je njegov "glavni prioritet nabavka oružja" po NATO standardima
Mehaj: "Kosovo" treba da bude 33. članica NATO-a, borbeni duh nasledili smo od OVKGetty © Kael Alford

"Kosovo" treba da bude 33. zemlja koja je ušla u NATO, naveo je ministar odbrane privremenih prištinskih institucija Armend Mehaj, dodajući da će "predano obavljati svoje dužnosti".

"Od dana kada sam preuzeo mandat za ministra u Kurtijevoj vladi, moj glavni prioritet je bila nabavka oružja i opremanje KBS-a modernim najsavremenijim oružjem, koje je uvek ispunjavalo NATO standarde", ukazao je Mehaj na Fejsbuku uz objavu gde se pohvalio nabavkom Bajraktar dronova. 

Prema njegovim rečima, bespilotne letelice "bajraktar" ​​nisu jedina oprema koju KBS ima u svom posedu. On je naveo i da su se svakodnevno snabdevali i snabdevaju naoružanjem i opremom radi podizanja kapaciteta vojske.

"Projekti koji su u toku biće veliki koraci ka razvoju naše snage. KBS, sa borbenim duhom nasleđenim od 'OVK' i sa savremenom opremom koju svakodnevno obezbeđujemo, postaje nepobediva vojska koja garantuje mir. 'Republika Kosovo' treba da bude 33. zemlja koja je ušla u NATO, mi ćemo predano ispunjavati svoje obaveze i zajedno ćemo i tu težnju ostvariti", poručio je Mehaj.

Mnogo "naslednika" na malom prostoru

Da nije samo "vojska Kosova" nastavak terorističke UČK rekao je, nekoliko dana ranije i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti. 

"Kosovska policija je nastavak OVK koja se žrtvovala za slobodu", rekao je Kurti na dodeli diploma novoj generaciji policajaca, zaboravljajući, međutim, da mladim čuvarima reda kaže da je takozvana Oslobodilačka vojska Kosova zapravo bila teroristička organizacija.

Aljbin Kurti izjavom da je kosovska policija nastavljač delovanja OVK dao je najbolju potvrdu zahtevu Srpske iste da se specijalne, obaveštajne i druge strukture ilegalno prisutne na severu Kosova i Metohije Vlada Republike Srbije proglasi za terorističke organizacije, poručili su iz SL.

image