Srbija i Balkan

Brisel: Završeni odvojeni razgovori sa Lajčakom, bez trilateralnog sastanka

Beograd je, kao i uvek do sada, bio spreman za direktne razgovore sa predstavnicima Prištine, kažu iz srpske delegacije
Brisel: Završeni odvojeni razgovori sa Lajčakom, bez trilateralnog sastanka© TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr

U Briselu su završeni odvojeni razgovori specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka sa šefovima pregovaračkih timova Srbije i Kosova Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem, ali trilateralni sastanak nije održan.

Dopisnik "Kosovo onlajn" iz Brisela javlja da je delegacija Beograda učestvovala u razgovorima sa emisarom EU i njegovim timom, a održan je i tet-a-tet Petkovića i Bisljimija.

Bilateralni sastanci trajali su više sati, a kako je za "Kosovo onlajn" rečeno u srpskoj delegaciji, kao i uvek do sada, Beograd je bio spreman za direktne razgovore sa predstavnicima Prištine.

Iz EU su ranije saopštili da se nadaju da će biti održan i trilateralni sastanak, ali da to, rekli su, zavisi od strana.

"Trilaterala je naš cilj, ali od dva gosta zavisi, kao i uvek, da li će biti spremni da sednu zajedno", rečeno je u utorak u EU.

Lajčak je prošle sedmice pozvao glavne pregovarače Beograda i Prištine da dođu u Brisel, kako bi razgovarali o primeni Sporazuma o putu normalizacije odnosa tzv. Kosova i Srbije.

image