Srbija i Balkan

Ser Ajvor Roberts: Uličarsko dobacivanje Ališe Kerns

Izjave Ališe Kerns podsećaju na uličarsko dobacivanje sa strane, kaže Ser Ajvor Roberts
Ser Ajvor Roberts: Uličarsko dobacivanje Ališe KernsGetty © Monteforte Ansa-Pool/Getty Images

Doajen britanske diplomatije i nekadašnji ambasador u Beogradu Ser Ajvor Roberts, ocenio je da su stavovi predsednice Spoljnopolitičkog komiteta Donjeg parlamenta Velike Britanije Ališe Kerns "nedopustivo pristrasni prema Prištini".

On se u autorskom tekstu za "Dejli telegraf" bavio raspetljavanjem kosovskog čvora, ali nije propustio priliku da "udari po prstima" Kernsovu, koja je nedavno izazvala buru pošto je na sednici Odbora optužila Beograd i Srpsku pravoslavnu crkvu za šverc oružja na Kosovu i Metohiji.

"Ona, naravno, ima pravo na svoje mišljenje. Ali, druga je stvar da li njeni pristrasni stavovi, kao nekoga ko ima važnu i uticajnu poziciju, podstiču Aljbina Kurtija da veruje da ima međunarodnu podršku da se odupre kompromisu. Glavni pregovarači su mi rekli da je baš to efekat njenih komentara", napisao je Roberts.

Za izjave Kernsove kaže da su uličarsko dobacivanje sa strane, da ona spada u publiku koja "pravi galamu i stvara smetnju" da se postigne kompromis.

Podsetimo, Kfor je, ubrzo nakon izjava Kernsove, saopštio da ne postoje dokazi o navodnom švercu oružja koji se obavljao preko administrativne linije između Kosova i Srbije u pravoslavne crkve kolima hitne pomoći.

image