Srbija i Balkan

Vučić sa Dodikom, stigla i reakcija iz Sarajeva: Šta je predsednik Srbije želeo da poruči

Sa predsednikom Dodikom sam razgovarao o situaciji u regionu, predstojećim važnim susretima delegacija Republike Srbije i Republike Srpske, naveo je Vučić na svom Instagram nalogu
Vučić sa Dodikom, stigla i reakcija iz Sarajeva: Šta je predsednik Srbije želeo da poruči© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom sa kojim se, kako je naveo, dogovorio da se u najkraćem roku organizuje skup svih državnih organa Srbije i Srpske na teritoriji Republike Srpske.

"Sa predsednikom Dodikom sam razgovarao o situaciji u regionu, predstojećim važnim susretima delegacija Republike Srbije i Republike Srpske", naveo je Vučić na Instagram nalogu budućnostsrbijeav.

Kako je dodao, sa posebnom pažnjom saslušao je predsednika Dodika povodom svih dešavanja u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

"Dogovorili smo da u najkraćem roku organizujemo skup svih državnih organa Srbije i Srpske, na teritoriji Republike Srpske", naveo je Vučić.

Predsednik Srbije danas bi trebalo da se sastane i sa patrijarhom srpskim Porfirijem, a kako je navedeno, tema razgovora biće pitanja od nacionalnog značaja za srpski narod.

Citirajući objavu predsednika Srbije na Instagramu posle sastanka sa Dodikom, portal "kliks.ba" nazvao je to "ponovnim čudnim porukama iz susedne Srbije".

Kako se navodi, ono što je sporno u izjavi posle sastanka, je to da je Vučić najavio sastanak državnih organa Srbije sa državnim organima RS, "što ne postoji, jer je RS entitet u sastavu države Bosne i Hercegovine, koja ima svoje državne organe", piše ovaj portal i dodaje da entiteti imaju entitetske organe.

"Da li je ova Vučićeva izjava previd i lapsus ili se radi o nečemu perfidnijem, posebno ako stavimo u kontekst dešavanja poslednjih sedmica, ne možemo sa sigurnošću zaključiti. Međutim, ovakve insinuacije kakve je izrekao srbijanski premijer, nikako ne idu u istu ravan s narativom koji javno propagira, a to je da želi dobre i prijateljske odnose sa Bosnom i Hercegovinom", navodi se u tekstu.

Osim što je srpski zvaničnik postao srbijanski, u tekstu portala pogrešno je navedena i njegova funkcija - premijer, umesto predsednik, što je naknadno promenjeno. 

image