Srbija i Balkan

Plenković: Vanredna sednica sutra, pristup Milanovića politikantski

Stav vlade, što se vanrednog zasedanja sabora tiče, je jasan, rekao je Plenković na otvorenoj sednici Vlade
Plenković: Vanredna sednica sutra, pristup Milanovića politikantski© Tanjug/AP/Francois Walschaerts

Premijer Hrvatske Andrej Plenković najavio je da će vanredna sednica, koju je sazvao predsednik Republike Zoran Milanović, biti održana sutra, ali i da je reč o politikantskom pristupu šefa države koji je, kako kaže, pod pritiskom opozicije.

Stav vlade, što se tiče vanrednog zasedanja sabora, je jasan, rekao je Plenković na otvorenoj sednici vlade.

"Ta sednica će biti održana sutra. Dve teme koje je predsednik (Milanović) stavio su teme koje mi rešavamo stalno. Svakodnevno se bavimo pitanjem štrajka u pravosuđu. Ministar (Ivan) Malenica traži rešenje na dnevnoj bazi", rekao je Plenković.

Hrvatski premijer je rekao da je Milanović "doslovno kopirao" pismo predsednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića, prenosi Tanjug.

"Poslaćemo odgovor predsedniku Vrhovnog suda i pozvaćemo na dalje razgovore. Raspravljati na nivou sabora može biti politički predloženo, ali rešenje će biti doneto u dijalogu sa sindikatima", rekao je Plenković.

Kada je reč o "gasnoj aferi" u HEP-u, Plenković je nahvalio vladu što je omogućila priuštivu cenu plina i da tog energenta nikada nije nedostajalo.

"I tu priču s viškovima gasa rasčistiće vlada u okviru svojih nadležnosti i to doživljavamo kao isključivo politikantski pristup predsednika koji je ovde zauzeo sasvim jasno i isključivo stranu opozicionih političkih stranaka i delovao praktički na temelju njihovog političkog pritiska", rekao je Plenković, preneli su hrvatski mediji.

On je kazao da je za hrvatsku javnost to itekako važno, a vlada će u okviru svojih aktivnosti nastaviti da rešava oba ova pitanja bez obzira na, kako je naveo, "pritiske opozicije i bez obzira na ove politikantske, pristrane i praktički u potpunosti opozicione inicijative predsednika republike".

image