Srbija i Balkan

Na Jarinju priveden Srbin iz Leposavića

Boris Lešević se vraćao automobilom iz centralne Srbije u Leposavić sa troje maloletne dece i prijateljicom
Na Jarinju priveden Srbin iz Leposavića© Antonio Ahel/ATAImages

Na administrativnom prelazu Jarinje pripadnici policije tzv. Kosova danas su priveli još jednog Srbina, Borisa Leševića iz Leposavića, saznaje "Kosovo onlajn".

On se trenutno nalazi na Jarinju i nije dobio informaciju zbog čega je priveden.

Lešević se vraćao automobilom iz centralne Srbije u Leposavić sa troje maloletne dece i prijateljicom.

Nakon privođenja, pripadnici policije sproveli su Leševića ka policijskoj stanici u Južnoj Mitrovici.

Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić za "Novosti" je izjavio da je Lešević dugo zadržan u kontejnerima kosovske policije i odveden u pravcu Kosovske Mitrovice, najverovatnije u južni deo, na informativni razgovor.

"Pre četiri dana Lešević je normalno prešao administrativni prelaz u pravcu centralne Srbije i vratio se na Kosovo i Metohiju bez ikakvih problema", istakao je Todić i dodao da je u kontaktu sa predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, kao i da će Leševiću biti obezbeđen branilac.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je odmah obezbedila advokata uhapšenom Srbinu.

"Reč je o novom činu Kurtijevog terora i zastrašivanju Srba koji je tempiran odmah posle još jedne runde dijaloga u Briselu na kojoj je Priština demonstrirala svoju osionost. To je manir kojem Kurti pribegava svaki put, a meta su mu nedužni Srbi", navode iz Kancelarije za KiM.

Ističu da je jasno da "Aljbin Kurti ne želi deeskalaciju i mir na prostoru Kosova i Metohije, već nove tenzije i izazivanje sukoba i da preko srpske muke demonstrira silu".

image