Srbija i Balkan

Mandić: Spremni smo da uđemo u novu vladu

Možda je došao momenat da se predstavnici Srba punopravno uključe i povedu Crnu Goru napred, ocenio je lider NSD
Mandić: Spremni smo da uđemo u  novu vladuGetty © Filip Filipovic/Getty Images

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore" Andrija Mandić izjavio je da će se do četvrtka, kada je konstitutivna sednica parlamenta, znati u kom pravcu će se kretati Crna Gora i da bi Vladu trebalo formirati od onih koji su pobedili 30. avgusta 2020. godine.

Mandić smatra da je potrebno volju građana pretočiti u novu vladu i da su oni spremni da uđu u nju.

"U četvrtak imamo konstitutivnu sednicu Skupštine i u roku od mesec dana predsednik Crne Gore treba da da mandat nekom od ljudi koji će da sastavi vladu. Mandatar će imati rok od tri meseca i to su vremenska ograničenja koja nas čekaju. Mi smo počeli razgovore i prihvatili određene principe koji su predloženi. Vode se razgovore i sa drugim stranama, sa manjinama pa nije na odmet podsetiti da su predstavnici manjinskih partija ranije bili deo koalicije sa DPS-om", istakao je Mandić za "Pink".

On je rekao da je možda došao momenat da se predstavnici Srba punopravno uključe i povedu Crnu Goru napred.

"Na parlamentarnim izborima više od 50 odsto srpskog naroda glasalo je za koaliciju `Za budućnost Crne Gore`, mi najbolje možemo da tumačimo  namere i želju za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima. Neko sa strane, ko upravlja procesima je kako vidimo više zainteresovan za drugu grupu koja je manje brojna od srpske nacionalne zajednice u Crnoj Gori. Možda je došao trenutak da mi možemo punopravno da se uključimo i povedemo Crnu Goru napred", istakao je Madić.

Lider NSD je ocenio i da je predsednik Crne Gore, Jakov Milatović dao dobru ideju, da je dobro okupiti veći broj stranaka i dobiti vladu koja ima široku podršku.

Moramo da imamo vladu koja neće biti nestabilna kao Krivokapićeva i Abazovićeva. Mi bi želeli da vlada ima najširu podršku što znači da uključi sve. Mi smo nosili borbu protiv Mila Đukanovića, imali smo više ponuda da uđemo u njegovu vladu ali smo to odbijali, jer smo to znali da je režim kriminalizovan i treba da ode. Posle lutanja, sada je potrebno ispraviti nepravilnosti, ima dovoljno osnova da pronađemo zajednički jezik i imamo vladu kojom su svi zadovoljni, naglasio je Mandić.

image