Kurtijeva savetnica tvrdi da predsednika opštine Preševo kontroliše Beograd; Arifi: Kleveta

Sinani je izjavila da Arifi vanrednom sednicom Skupštine opštine Preševo želi da "produži politički život"

Savetnica premijera privremenih prištinskiih institucija Aljbina Kurtija Ardita Sinani optužila je predsednika opštine Preševo Šćiprima Arifija da ga Beograd ucenjuje i kontroliše, prenosi "Koha".

Arifi je njene izjave okarakterisao kao klevetu. 

Prema rečima Sinani, u nedelju ujutro, prvi put u istoriji Skupštine opštine Preševo, održana je vanredna sednica koja nigde nije prenošena. Ona je rekla da se takve sednice održavaju da bi se "produžio politički život" Arifaija i da je nezadovoljstvo vladajućom partijom u Preševu sve veće.

"To je produžetak političkog života, jer se poslednjih dana nezadovoljstvo rukovodstvom lokalne vlasti, osim izvan političkog tabora većine, javlja i unutar nje, dovodeći tako situaciju da se odbornik iz redova Alternative za promene i Demokratske unije Albanaca distancira od politike gradonačelnika i istupa iz vladajuće većine", navela je Sinani na Fejsbuku, prenosi "Kosovo onlajn".

Kako je istakla, u nekoliko minuta, koliko je trajala vanredna sednica, donet je veliki broj odluka bez rasprave, i da su poslanici o održavanju sednice obavešteni porukom.

Dodaje da je "ispitivanje političke situacije", što je, kako je navela, bio razlog održavanja sednice, prošlo bez ikakvog govora, i bez objašnjenja na koju političku situaciju se misli.

"Možda će se u narednim danima razjasniti zašto bi namera da se politički održi u životu ucenjeni pojedinac duboko uronjen u mulj beogradskog političkog podzemlja, trebala da se drži prikriveno, bez medija, vikendom, u 8 ujutru, i propraćeno pod opravdanjem 'vanredne sednice' i da se 'preispita' možda i 'politička situacija'. Možda će na videlo izaći i mračni dogovori sa Srpskom listom", dodaje, između ostalog, Sinani.

Ističe da su Albanci u Preševu shvatili "zbog čega Arifi kritikuje institucije Kosova i Albanije, a ne usuđuje se da kaže ni reč o šefu BIA kome je Amerika uvela sankcije".