Mandić: Neophodno je da se ispoštuje volja građana na izborima

Naša koalicija je spremna da bude deo Spajićevog kabineta i preuzme odgovornost za budućnost zemlje, kaže lider Nove srpske demokratije

Nema sumnje da bi učešće predstavnika srpskog naroda u crnogorskoj vladi doprinelo svim onim procesima koji su vezani za građane, spremni smo da uđemo u vladu i preuzmemo odgovornost, izjavio je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

On je u intervjuu za "Novosti" kazao da veruje da su svi koji učestvuju u razgovorima o vladi ozbiljni i odgovorni ljudi i da će proces biti lišen sujeta i nerealnih ambicija.

"Važno je istaći da na prvom razgovoru nismo govorili o raspodeli resora, jer se u medijima pojavljuju različite informacije. Neophodno je da se ispoštuje volja građana na izborima, što je, uostalom, zapisano i u tački 7. principa koje je ponudio Pokret Evropa sad. To je azbuka demokratije", kaže Mandić.

Na pitanje kako ocenjuje to što koaliciju "Za budućnost Crne Gore" Zapad konstantno naziva "remetilačkim faktorom" odgovara da svi moraju da shvate i prihvate svoju ulogu.

"Tako i ambasade i zapadni centri moći moraju da znaju da su oni neko ko treba da bude partner Crnoj Gori, a ne kolonijalni namesnik. Samo u tim kategorijama oni mogu da ponude svoje dobre usluge, jer svaki pokušaj da silom utiču na formiranje vlasti, suprotno rezultatima izbora, Crnu Goru odvlači u krizu i nestabilnost", poručuje Mandić.

Mandić dodaje da je koalicija čiji je član spremana na dogovor i da će biti pošten partner onima sa kojima bi trebalo da budu u vladi.

"Pokazali smo i u proteklom periodu da imamo kvalitetne ljude koji su ostvarili vrhunske rezultate u oblastima koje su pokrivali i nema sumnje da će naši kadrovi raditi na razvoju Crne Gore i boljem životu građana", tvrdi Mandić.

Kako kaže, nema potrebe da se govori o "crvenim linijama", već veruje u korektan odnos svih činilaca.

"Prvi sastanak je protekao u atmosferi koja je upravo bila primer uvažavanja i nadam se da će se nastaviti u tom duhu. Mi smo koalicija sa kičmom i dignitetom, smatramo da niko nikoga ne sme da potcenjuje", kaže Mandić.

Prema njegovim rečima, mladi funkcioner NSD-a i predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević jedan je od najboljih mladih političara u Crnoj Gori i ne čudi ga što se nalazi na meti političkih protivnika.

"Međutim, ima sve potrebne kvalitete da nastavi uspešnu priču kakva je grad Nikšić, otkako je on postao predsednik opštine i ne treba previše da se osvrće na te neutemeljene i fingirane napade. Vidimo da u tim napadima prednjače dobro poznate antisrpske adrese, od DPS-a do nekih medija i NVO, a kad vas takvi napadaju, odmah znate da ste na pravom putu. On je budućnost Crne Gore i ima našu podršku", poručuje Mandić