Dodik: Nikoga ne uslovljavam, ponašam se u okviru Ustava BiH

Ja sam već dao neku izjavu u SIPA, pa ćemo videti dalje o ugrožavanju ustavnog projekta, poručio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik

Lider SNSD i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da nije došao na sastanak sa partnerima na nivou BiH da bi nekog uslovljavao.

"Ovde nema nikakvog uslovljavanja. Ja nisam došao da nekoga uslovljavam. Ja da sam birao, ne bih nikad ovde došao, ali radim svoj posao. Fama se pravi u Federaciji BiH kako neko krši ovo ili ono, a stvari su krenule prirodnim tokom, imaju istrage. Ja sam već dao neku izjavu u SIPA, pa ćemo videti dalje o ugrožavanju ustavnog projekta", rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Dodik je poručio da predstavlja narod i da je najvažnije sačuvati minimalno poverenje kroz institucionalnu ravnotežu koju je uspostavio Dejtonski sporazum.

"Postoji Ustav BiH, koji je jasno pozicionirao BiH kao zemlju sastavljenu od dva entiteta i tri naroda i ponašam se u okviru toga. BiH ima ovlašćenja koja su joj Ustavom data. Ono što nije izričito dato Ustavom pripada entitetima i tu je sve jasno, nemamo mi mnogo oko toga šta da razgovaramo", poručio je Dodik.

U Sarajevu je u toku sastanak lidera SNSD-a Milorada Dodika, HDZ-a Dragana Čovića i lidera Trojke, na kojem se očekuju razgovori o rešavanju problema u funkcionisanju vlasti na nivou Federacije.