Šapić: Šteta od nevremena u Beogradu oko 76 miliona dinara

Najveća šteta pričinjena je na stubovima javne rasvete i prateće opreme, kao i na stablima i vozilima koja su oštećena padom stabala

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je ukupna šteta od nevremena u glavnom gradu Srbije procenjena na skoro 76 miliona dinara i apelovao na građane da se prilagode velikim klimatskim promenama koje se dešavaju na ovim prostorima.

"Ukupna šteta na teritoriji Beograda, procenjena je za sada na skoro 76 miliona dinara, a najveća šteta pričinjena je na stubovima javne rasvete i prateće opreme, kao i na stablima i vozilima koja su oštećena padom stabala," rekao je Šapić, prenosi Beoinfo.

Šapić je ukazao na to da je bezbednost građana na prvom mestu i u ovakvim ekstremnim situacijama, koje će se i u budućnosti sigurno dešavati.

"U odnosu na dobar deo Srbije, ovoga puta Beograd je imao sreće i prošli smo daleko bolje nego mnogi gradovi širom naše zemlje, što ne znači da će tako biti i sledećeg puta. Stoga, još jednom apelujem na sve naše sugrađane da se svi prilagodimo novonastalim okolnostima i očiglednim velikim klimatskim promenama koje se dešavaju na ovim prostorima, te da u takvim situacijama ostanemo kod kuće i na taj način što više sačuvamo ono što i jeste najvažnije, a to su ljudski životi", naveo je Šapić.

Gradonačelnik  je zahvalio na predanom i požrtvovanom radu svim radnicima javnog komunalnog sistema koji su od prve oluje na terenu i naveo da će oni učiniti sve da se u narednih sedam do 10 dana u potpunosti saniraju posledice nevremena u  Beogradu.

"Nakon velikih oluja koje su zadesile celu Srbiju, pa i naš grad, sve raspoložive ekipe javnih komunalnih preduzeća angažovane su na terenu i učiniće sve da u narednih sedam do deset dana u potpunosti saniraju posledice velikih vremenskih nepogoda u Beogradu", izjavio je gradonačelnik.