Grad i jaki pljuskovi uz vetar ponovo u Vojvodini: Novi Sad i okolina na udaru (VIDEO)

Proračuni meteorologa za danas najavljuju novu promenu koja Srbiji donosi prodor hladnog fronta, oblačno vreme, pljuskove, jak olujni vetar i zahlađenje

Jako nevreme na koje je upozorio Republički hidrometeorološki zavod izdao je stiglo je na područje Vojvodinei donelo jaku kišu i grad uz nalete olujnog vetra.

Crni oblaci koji su se nadvili nad Novim Sadom doneli su nevreme.

Kako javljaju korisnici društvenih mreža, grad pada u Novom Sadu i okolini i značajno umanjuje vidljivost pri vožnji. 

Kako su najavili u najnovijoj vremenskoj prognozi, očekuju se intenzivni pljuskovi sa jakom grmljavinom, grad i jak olujni vetar.

"Grmljavinsko nevreme sa područja Slavonije i Bosne i Hercegovine, koje se premešta u zapadno-jugozapadnoj struji, zahvatiće u narednih sat vremena Srem i Bačku, a zatim i područje srednjeg i severnog Banata premeštajući se preko Novog Sada i Kikinde dalje na severoistok", navodi se u upozorenju RHMZ-a.

Proračuni meteorologa za danas najavljuju novu promenu koja Srbiji donosi prodor hladnog fronta, oblačno vreme, pljuskove, jak olujni vetar i zahlađenje.

Zemlje regiona i centralne Evrope i danas strepe od jakog nevremena, nakon što je superćelijska oluja tokom noći napravila haos u ovom delu kontinenta.