Kurtijeva opozicija nabraja njegova zla: Izlaz su izbori

Situacija na Kosovu i Metohiji u mnogim oblastima je nikad gora, tvrdi bivši premijer privremenih prištinskih institucija

Vlada Aljbina Kurtija sve je nestabilnija, i sve su glasniji pozivi za njegovu smenu uz nabrajanje nedela koja je počinio otkako je došao na vlast. Tako je i njegov prethodnik na funkciji, Avdulah Hoti nabrojao danas "zla" koja je, prema njegovim rečima, aktuelna vlada nanela Kosovu i Metohiji, dok je predsednik Demokratske partije Kosova Memli Krasnići rekao da jedini izlaz iz trenutne situacije vidi u vanrednim izborima.

"Kosovo nikad gore nije bilo u unutrašnjoj i spoljnoj politici. Nikad nije bilo sankcija i odnosi sa saveznicima nikada nisu bili kompromitovani.  Situacija nikad nije bila gora sa kapitalnim investicijama na putu i u drugim projektima", naveo je Hoti.

On je naveo i da je za vreme Kurtija nikad slabija saradnja vlasti sa opštinama, kao i sa sindikatima i predstavnicima civilnog društva.

Kurtijeva vlast je potpuno zatvorena prema javnosti, a sprovodi se i linč medija.

"Opozicione poslanike u parlamentu vlada nikad ranije nije napadala. Regionalne bolnice ili klinike nikad nisu bile zatvorene za operacije. Ni u opštinama na severu nikad nije bila gora situacija", naveo je Hoti koji je rekao da je zbog svega ovoga u poslednje dve godine Kosovo i Metohiju napustio nikad veći broj građana, kao i da je čak 57 odsto stanovništva spremno da migrira.

"Reporteri" piše da je Kurtijevu vladu danas kritikovao i Krasnići, koji je naveo da su građani nezadovoljni političkim pravcem zemlje i da Kurtijeva vlada u koordinaciji s kriminalcima isključuje međunarodne saveznike i ne zastupa građansku volju.