Srbija i Balkan

Krasnići: Korupcija u porama svih institucija na "Kosovu", ambasador u Hrvatskoj "glavni lik"

Korupcija je prodrla u pore svake institucije i svakog nivoa vlasti, ona je direktno povezana sa vladom i premijerom Kurtijem, ocenio je predsednik Demokratske Partije Kosova
Krasnići: Korupcija u porama svih institucija na  "Kosovu", ambasador u Hrvatskoj "glavni lik"© Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek

Predsednik Demokratske Partije Kosova Memlji Krasnići rekao je da na tzv. Kosovu nikada nije vladala veća korupcija od ove u Kurtijevoj vladi, prenosi "Kljan Kosova".

"Ako je ikada bilo korupcije na 'Kosovu', to je korupcija koja je prodrla u pore svake institucije i svakog nivoa vlasti, ali koja ima određenu piramidu. Ona je direktno povezana sa vladom i premijerom Kurtijem", rekao je Krasnići.

On je dodao da je najveća korupcija u oblasti energetike, a da je "glavni lik" ambasador tzv. Kosova u Hrvatskoj Martin Berišaj.

"U sedištu priče je ambasador 'Kosova' u Hrvatskoj, prijatelj Aljbina Kurtija, Martin Berišaj. Kriminal i korupcija koja je počinjena u oblasti energetike u ovoj vladi je bila takvih razmera da to nikada nismo videli čak ni u regionu. Martin Berišaj je gravitaciona tačka, centar najvećeg koruptivnog i finansijskog skandala u regionu, sa sedištem u Sloveniji i Srbiji", izjavio je Krasnići.

On je o incidentu koji se dogodio na sednici Skupštine Kosova 13. jula, rekao da je ovo prvi put da je vlast organizovano intervenisala protiv poslanika.

"Čak i u najmračnijim danima tzv. kosovskog parlamentarizma, kada je pokret Samoopredeljenje nasilno prekinuo rad narodnih predstavnika, bacio suzavac i napao ministre flašama i jajima, ministri vlade nisu reagovali", rekao je Krasnići.

Prema njegovim rečima, DPK ne prihvata predlog ABK za rušenje vlade, jer su svesni da nemaju dovoljan broj poslanika u Skupštini.

image