Najnovije upozorenje RHMZ-a na nevreme za nedelju: Oluja sa mnogo kiše i grmljavine

Na mapi RHMZ-a vidi se da će narandžasti meteo-alarm sutra biti uključen za Srem, Beograd, Zapadnu Srbiju, Šumadiju, Pomoravlje, istočnu, jugoistočnu, jugozapadnu Srbiju i KiM

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na vremenske nepogode za nedelju za područje cele Srbije.

"Pljuskovi i grmljavina koji se u nedelju pre podne očekuju na severu Vojvodine, a od popodneva i u ostalim krajevima, lokalno će biti praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom", navodi se na sajtu RHMZ-a.

Veća količina padavina od 20 do 40 mm, lokalno i više, prognozira se u toku večeri, pre svega u zapadnoj Srbije, a zatim i u regionu Šumadije, Pomoravlja i oblasti oko Zapadne Morave.

U prvom delu noći postoji i tendencija premeštanja zone padavina dalje na istok i jugoistok.

Na mapi RHMZ-a vidi se da će narandžasti meteo-alarm sutra biti uključen za Srem, Beograd, Zapadnu Srbiju, Šumadiju, Pomoravlje, istočnu, jugoistočnu, jugozapadnu Srbiju i Kosovu i Metohiju.

"Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", navodi se na sajtu zavoda.