Srbija i Balkan

Smena turista na granicama: Kilometarske kolone i višesatna čekanja na Horgošu i Gradini

Ispred graničnog prelaza Horgoš, na izlazu iz Srbije, kolona putničkih vozila duga je oko tri kilometra i potrebno je oko dva sata da bi se stiglo do srpskih kontrolnih terminala
Smena turista na granicama: Kilometarske kolone i višesatna čekanja na Horgošu i Gradini© Танјуг/ALEKSANDAR ĆIRIĆ

Poslednji vikend u julu, udarni je turistički vikend. Velike su gužve na putevima i graničnim prelazima i tako će biti najverovatnije do sutra uveče. Ispred graničnog prelaza Horgoš, na izlazu iz Srbije, kolona putničkih vozila duga je oko tri kilometra i potrebno je oko dva sata da bi se stiglo do srpskih kontrolnih terminala. Potpuno je popunjen međuprostor do mađarske granice, pa je putnicima potrebno još dva sata da bi ušli u Mađarsku. Na graničnom prelazu Gradina, kolona na izlazu iz zemlje duga je tri kilometara. Na izlaz iz zemlje čeka se tri sata. Na ulaz u Srbiju čeka se oko dvadeset minuta.

Najprometniji granični prelaz sa Mađarskom je Horgoš. Ispred graničnog prelaza Horgoš, na izlazu iz Srbije, kolona putničkih vozila duga je oko tri kilometra i potrebno je oko dva sata da bi se stiglo do srpskih kontrolnih terminala.

Potpuno je popunjen međuprostor do mađarske granice, pa je putnicima potrebno još dva sata da bi ušli u Mađarsku.

Veliki priliv vozila je i na ulazu u zemlju, čeka se oko 60 minuta. Međutim, potrebno je još dva sata da bi se izašlo na susednom graničnom prelazu Reske, javlja reporter RTS-a.

U protekla 24 sata kroz granični prelaz Horgoš prošlo je čak 45.000 putnika u 11.000 putničkih vozila i 137 autobusa.

Gužve su bile i na ostalih osam graničnih prelaza sa Mađarskom i na izlazu i na ulazu u zemlju.

Čekanja su i na graničnom prelazu Gradina, gde je kolona na izlazu iz zemlje duga tri kilometara. Na izlaz iz zemlje čeka se tri sata. Na ulaz u Srbiju čeka se oko dvadeset minuta.

Dosta je popunjen i međuprostor, pa putnici čekaju još dva sata ispred bugarske granice, javlja reporter RTS-a.

Za poslednjih 12 sati, granični prelaz Gradina prešlo je preko 30.000 putnika.

image