Srbija i Balkan

Hajdari: Dozvole 48 preduzeća koja imaju odrednice Srbija i Kosovo i Metohija biće suspendovane

Oni su u rubrici država i prebivalište imali navedeno Priština - Kosovo i Metohija, Peć - Republika Srbija, Gnjilane - Srbija, Đakovica - Srbija
Hajdari: Dozvole 48 preduzeća koja imaju odrednice Srbija i Kosovo i Metohija biće suspendovane© FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Ministarka trgovine i industrije privremenih prištinskih institucija Rozeta Hajdari navela je da je tokom inspekcije utvrđeno da 48 dosijea preduzeća registrovanih u Agenciji za registraciju preduzeća ima "sporne odrednice" i dodala da će i njihove dozvole za rad biti suspendovane, poput Televizije "Kljan Kosova".

Kako je Hajdari objavila na Fejsbuku, ta preduzeća u rubrici država i prebivalište imaju navedeno Priština - Kosovo i Metohija, Peć - Republika Srbija, Gnjilane - Srbija, Đakovica - Srbija.

Istakla je da se nakon suspenzije dozvole televiziji "Kljan Kosova", ministarstvo nije tu zaustavilo, već je 6. jula osnovalo Komisiju za ponovnu verifikaciju dosijea u Agenciji za registraciju preduzeća, "posebno onih sa sumnjivom dokumentacijom sa neustavnim odrednicama".

Tokom deset dana jula, komisija je pregledala registracione podatke za 660 preduzeća. 

Sa 48 preduzeća koja u rubrici prebivalište imaju upisano Kosovo i Metohija ili Srbija, postupaće se kao i za TV "Kljan Kosova", navela je Hajdari i dodala da su pristrasne tvrdnje da prištinske vlasti ograničavaju medijske slobode.

image