Tropski sparno, vedro i sa jakim UV zračenjem: U Srbiji na snazi narandžasti meteo-alarm

Maksimalna temperatura u Srbiji kretaće se od 32 stepena do čak 37 stepeni

U Srbiji će danas na snazi biti narandžasti meteo-alarm koji upozorava na visoku temperaturu. Ona će u pojedinim delovima zemlje prelaziti 35 stepeni Celzijusa, a i UV zračenje nas neće poštedeti. 

U odnosu na jučerašnji dan na teritoriji čitave zemlje biće za oko pet do deset stepeni toplije, a svežije vreme, prema najavi RHMZ-a, ponovo možemo da očekujemo za vikend.

Beogradu danas će se smenjivati sunce i oblaci, dok živa u termometru neće prelaziti maksimalnih 35 stepeni.

Sa jugozapada kontinenta jača polje visokog vazdušnog pritiska, odnosno polje vedrine koje se proteže sa Mediterana, preko Italije, do našeg regiona.

Ujedno nam jugozapadnim vetrovima stiže topao vazduh, te će tako četvrtak i petak biti tropski dani, uz maksimalnu temperaturu koja će u mnogim gradovima, baš kao i u Beogradu, dostizati 35 stepeni.

Tokom narednih sati ali i do do kraja dana u celoj Srbiji biće vedro, sparno, a zbog vedrog neba, UV zračenje će biti veoma intenzivno pa se savetuje da se čuvate od sunca u najtoplijem delu dana. Vreme je idealno da se provede pored reke, jezera, u hladu šume.

Što se tiče vetra, duvaće slab zapadni vetar, sa pojačanim intenzitetom na severu regiona.

Maksimalna temperatura u Srbiji kretaće se od 32 stepena do čak 37 stepeni. 

Sunčano i još toplije biće i u petak, ali će za razliku od današnjeg dana, u večernjim satima i u toku noći doći do prodora hladnog fronta.

On će sa sobom doneti obilne padavine, olujni vetar, pljuskove i nepogode. U subotu će tokom celog dana biti nestabilno i svežije, a za vikend temperatura neće prelaziti preko 25 stepeni.