Potpredsednik Pokreta socijalista: Optužbe protiv Vulina kao laži o Markalama i Račku

Amerikanci imaju silu, tako da im dokazi nisu potrebni, kaže potpredsednik Pokreta socijalista Bojan Torbica

Potpredsednik Pokreta socijalista Bojan Torbica izjavio je da predsednik te stranke i šef BIA Aleksandar Vulin nikada nije bio umešan ni u jednu kriminalnu radnju i ne očekuje da će SAD dostaviti Beogradu dokaze o njegovoj navodnoj umešanosti.

U intervjuu za "Politiku" Torbica je upitao da li je neko čuo ijednog američkog zvaničnika, počev od ambasadora Kristofera Hila da je u javnost izneo i jedno jedino slovo o umešanosti Vulina u organizovani kriminal, trgovinu droge i šverc oružja.

"Naravno da niste kada su te monstruozne optužbe samo ikebana koja treba da popuni politički pamflet kojim SAD uvode sankcije Vulinu, kako kažu, 'zbog produbljivanja malignog uticaja Rusije u regionu'. A dokazi? Recite mi ko to u tzv. demokratskom i slobodnom svetu sme da sumnja u američke optužbe", upitao je Torbica.

Kako kaže, takvo ponašanje se u njihovim očima smatra opstrukcijom nesumnjive istine.

"Da li su se ikada i potrudili da dokazom potkrepe bilo koju od laži, tipa da je u Iraku postojalo oružje masovnog uništenja, da su Markale granatirane sa srpskih položaja da su u Račku ubijeni civili... Ne, nikada. Oni imaju silu, tako da im dokazi nisu potrebni", kaže Torbica.