Srbija i Balkan

Beograd na udaru oluje: Leteli krovovi, padalo drveće, grad zasuo prestonicu (FOTO, VIDEO)

Beograd se našao na udaru apokaliptičnog nevremena, u delovima prestonice i okolini padao grad veličine loptice za stoni tenis

Beograd se našao na udaru velikog nevremena, pala je velika količina kiše, a u centru prestonice padao je i grad.

Na Čukarici sporadično nestaje struje.

Zbog nevremena, kao i zbog zabrane točenja goriva i privremenog nestanka struje na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", moguća su kašnjenja i otkazivanja nekih letova planiranih tokom dana, ali i u večernjim i noćnim časovima, saopštila je kompanija "Er Srbija".

Nevreme je u Beograd stiglo oko 13.40 časova, trenutno snimci jakog pljuska dolaze iz Obrenovca, gde je mrak pao usred bela dana.

RHMZ je za područje Beograda najavio jak vetar i grad, a Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, upozorava građane da ne izlaze napolje.

Snažno nevreme praćeno olujnim vetrom i gradom pogodilo je gornjomilanovačku opštinu.Na meti su se našla sela Koštunići, Pranjani, Leušići i Teočin.

Na fotografijama koje su objavili korisnici društvenih mreža može se videti da je u Boleču padao grad veličine loptice za stoni tenis.

U naselju Stepa Stepanović nevreme je odnelo delove krovova.

U ulici Gospodara Vučića palo je drvo.

Nevreme je u Zemunu napravilo toliku poplavu da je jedan vozač bio primoran da izađe iz svog automobila i popne se na njega kako bi se zaštitio od bujične vode.

image