Vučić na oproštajnom ručku sa Čen Bo: Srbija će uvek biti Vaša kuća

Predsednik Srbije je za odlazeću ambasadorku Kine organizovao oproštajni ručak

Čen Bo nije samo diplomata čije su iskustvo, posvećenost, neumorni rad i strpljenje ostavili neizbrisiv pečat u našoj zemlji, ona je i iskreni prijatelj Srbije i našeg naroda koji je duboko poštuje i čija srca je osvojila od prvog dana, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je za odlazeću ambasadorku Kine u Srbiji organizovao oproštajni ručak. Kako je naveo Vučić, prisetili su se svih teških i lepih trenutaka tokom mandata Čen Bo u Srbiji, ali i briga koje su delili.

"Evociramo brojne uspomene sa sastanaka, dogovora, potpisanih sporazuma i ugovora o velikim projektima koji su promenili lice naše Srbije, doneli nova radna mesta i obezbedili sigurnost brojnim porodicama", napisao je Vučić uz fotografije susreta.

U ovoj godini obeležava se 10. godišnjica od početka inicijative "Pojas i put", pa su prilikom susreta sumirali rezultate saradnje i prijateljstva, koje je, navodi predsednik Srbije, postajalo još čvršće u vremenima velikih izazova i "kada nam je ova velika zemlja pomagala da prebrodimo i najteže trenutke".

"Beskrajno smo zahvalni ambasadorki Čen Bo na ogromnom trudu koji je uložila u jačanje prijateljstva između Srbije i Kine, a posebno predsedniku Si Đinpingu koji je pokazao veliko poštovanje prema Srbiji i otvorenost za partnerstvo i saradnju, iako smo mala zemlja", kazao je Vučić.

Vučić je poručio da će Srbija uvek biti druga kuća odlazećoj ambasadorki Kine.