Srbija i Balkan

Snažno nevreme u Srbiji: Centar Zlatibora poplavljen, pada i grad veličine šljive

Veća količina padavina za kratak vremenski period, grad i kratkotrajno jak i olujni vetar najavljeni su za određene delove zemlje iz RHMZ-a
Snažno nevreme u Srbiji: Centar Zlatibora poplavljen, pada i grad veličine šljive© TANJUG/ IVAN MILINKOV

Republički hidrometeorološki zavod objavio je najnovije upozorenje na vremenske nepogode na jugu i jugoistoku zemlje, a nevreme je stiglo i u centralnu Srbiju.

U Beogradu je za kratak vremenski period pala velika količina kiše, a munje su parale nebo nad prestonicom. Kako javljaju korisnici društvenih mreža, saobraćajnice širom prestonice su u kolapsu. Saobraćaj u Takovskoj ulici je blokiran.

Zlatibor su pogodile olujne kiše, ali i grad. Građani objavljuju snimke sa srpske planine, gde je u centru poplavljeno i građani se otežano kreću čak i automobilima.

"Er Srbija": Moguća kašnjenja letova

Na instagram stranici srpske avio-kompanije objavljeno je da postoji mogućnost da će zabrana točenja goriva uticati na redovne letove.

Kako je saopšteno, zbog današnje duge zavrane točenja goriva na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" usled nepovoljnih vremenskih uslova, kao i  posledičnog gubljenja aerodromskih slotova, može doći do uticaja na saobraćaj srpske avio-kompanije tokom večeri i noći. 

Iz "Er Srbije" ističu da nadležne službe kompanije preduzimaju sve što je u njihovoj moći da se očuva redovnost saobraćaja, u skladu sa planiranim redom letenja i da zbrinu sve putnike čiji će letovi eventualno kasniti ili biti otkazani.

Svi putnici koji izgube konekcije biće preusmereni na druge odgovarajuće letove.

"Posle podne i uveče u Srbiji promenljivo oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom koji će biti izraženiji na jugozapadu, jugu i jugoistoku zemlje gde se ponegde očekuje  veća količina padavina za kratak vremenski period, grad i kratkotrajno jak i olujni vetar", objavio je danas RHMZ.

U Srbiji danas od umerenog do potpuno oblačnog, na severu zemlje uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, koji mogu biti izraženiji na jugu Srbije. Očekuje se slab i umeren vetar, zapadni i severozapadni, u Vojvodini i na istoku Srbije kratkotrajno i jak. Najniža temperatura od 13 do 17, najviša od 22 do 26 stepeni, najavio je ranije RHMZ.

image