Srbin kome je bačena bomba u dvorište u Ranilugu na KiM danima dobijao pretnje

Meštani tvrde da je bacanje eksplozivne neposredno pored porodične kuće njihovog komšije unelo nemir i strah, kao i brigu za dalji opstanak Srba na tom prostoru

Poslanik Srpske liste u Skupštini tzv. Kosova Zoran Maksimović, iz Raniluga, izjavio je za "Kosovo onlajn" da su bacanju eksplozivne naprave na njegov lokal, koji se nalazi u sastavu porodične kuće, prethodile pretnje koje je dobijao putem "Vajbera", kao i da smatra da je to pritisak na njega i njegove stranačke kolege da podnesu ostavke u parlamentu.

Maksimović je u trenutku incidenta bio na odmoru, van Kosova i Metohije, a o eksploziji su ga komšije sutradan.

"Ja sam bio bio na odmoru, u Grčkoj, nisam bio kod kuće. Preksinoć, negde oko 12.40 bačena je ručna bomba na baštu mog lokala, koji je pored moje kuće, u sklopu dvorišta. Javljeno mi je sutradan, kada su komšije videle gelere na zidu kuće", rekao je Maksimović.

Slučaj je prijavljen Kosovskoj policiji, međutim, i dalje se čeka izveštaj iz Prištine, tvrdi Maksimović.

On je uplašen za svoju i bezbednost svoje porodice, jer su, kako kaže, bacanju eksplozivne naprave prethodile pretnje, koje je dobijao preko "Vajbera".

U porukama koje je dobijao, a koje su istovremeno brisane, stajalo je, tvrdi Maksimović: "Stop duplim platama", "Smenite direktore", "Poslednja opomena"...

"Plašim se da sve to ima političku pozadinu, ja nemam neprijatelje ovde. Mislim da je ovo pritisak na mene, kao poslanika, i na moje kolege u Skupštini 'Kosova', da se uplašimo i da podnesemo ostavke, jer je takva atmesfera stvarana u Prištini od strane vladajuće garniture. Danima i mesecima se poslanici Srpske liste provlače kroz medije", kazao je Maksimović.

Ekipa "Kosovo onlajn" posetila je danas Ranilug, a meštani tvrde da je bacanje eksplozivne neposredno pored porodične kuće njihovog komšije unelo nemir i strah, kao i brigu za dalji opstanak Srba na tom prostoru.