Srbija i Balkan

Senator Rid: Podrška "Kosovu" 1999. godine jedna od najvrednijih akcija SAD

Kurti je zahvalio Ridu na kontinuiranoj američkoj podršci "Kosovu" u svakoj fazi oslobođenja, nezavisnosti i razvoja
Senator Rid: Podrška "Kosovu" 1999. godine jedna od najvrednijih akcija SADGetty © Patrick Semansky-Pool/Getty Images

Podrška tzv. Kosovu 1999. godine jedna od najvrednijih akcija SAD, ocenio je američki senator Džek Rid tokom razgovora sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Rid, koji je predsednik Odbora za oružane snage američkog Senata, dodao je da ceni, "napredak koji je 'Kosovo' postiglo" i dao podršku "pozitivnim rezultatima", navodi se u saopštenju iz  Kurtijevog kabineta, prenosi Reporteri.

U saopštenju se navodi da je Kurti zahvalio Ridu na "kontinuiranoj podršci SAD 'Kosovu' u svakoj fazi oslobođenja, nezavisnosti i razvoja".

Prethodno je američkog senatora primila predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani, koja je rekla da je Priština "preduzela korake za poboljšanje situacije na severu pokrajine".

Osmani je Ridu rekla da SAD nemaju većeg saveznika u regionu od tzv. Kosova i zahvalila mu na podršci SAD Kosovskim bezbednosnim snagama.

Rid boravi u poseti Zapadnom Balkanu kako bi se upoznao sa bezbednosnom i političkom situacijom i njenim uticajem na američku nacionalnu bezbednost, navodi "Ekonomija onlajn".

image